Один з лідерів Сили Людей Тернополя Михайло Чорненький перебуває у столиці США Вашингтоні в рамках програми Open World Leadership Center

У ці дні один з лідерів Сили Людей Тернополя Михайло Чорненький (Mykhaylo Chornenkyy) перебуває у столиці США Вашингтоні в рамках програми Open World Leadership Center – Відкритий Світ – в сфері охорони здоров’я.

Зі слів Михайла, американці постійно слідкують та активно обговорюють політичну та економічну ситуацію в Україні.Наочним прикладом цього був круглий стіл, організований U.S.-Ukraine Business Council (USUBC) на тему “Legal Environment for Business in Ukraine 2019”, в якому взяли участь відомі представники, експерти правової та фінансової сфери.

Усі відмічають певні позитивні зрушень в економічній сфері, позитивні ефекти від децентралізації, але немає практично жодного руху в юридичній сфері. Судова, антикорупційна реформа, реформа прокуратури й поліції провалені. А за СБУ навіть не бралися. Зважаючи на тиск МВФ, Світового банку, Ради Європи, наступний президент після виборів буде змушений провести ці реформи.Колишній посол Ерік Шульц.

Основні речі, які потрібні інвесторам – як українським, так і іноземним – це передбачуваність дій уряду та економічна стабільність – поки що бажають бути кращими, але все ж вірить і надіється на позитивний результат.Андерс Аслунд, експерт по економіці Східної Європи, озвучив цікаві, але не зовсім втішні дані: третина (!) населення в Україні зацікавлена в старих корупційних схемах, третина хоче нових підходів, а третина в підвішеному стані, не визначилася