Знайомство з членами команди “Сили Людей” Тернополя: Василь Деревенчук – юрист

«Сила Людей» Тернополя продовжує розповідати про своїх членів команди. Сьогодні спілкуємося із Василем Деревенчуком – юристом, приватним підприємцем, батьком двох діток. З травня 2018 року Василь – член команди «Сили Людей» Тернополя, голова первинного осередку.

Про власну справу. Василь Деревенчук закінчив магістратуру юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету. До 2012 року працював у міському бюро технічної інвентаризації. Потім зареєструвався як приватний підприємець. Спочатку працював сам на себе. Надавав консультації. «Пригадую свої перші візитки з написом «Вас оштрафували?». Я їх розносив по будинках. Дехто думав, що їх справді чекає покарання (сміється,- авт.) Насправді ж це був заклик телефонувати до мене, якщо такі ситуації трапляються»,- пригадує Василь.

Згодом розпочав власну справу – заснував організацію, що надає юридичні консультації, правові послуги людям у різних цивільних справах, допомагає з оформленням документів тощо. «Я вважаю себе професіоналом у житловому праві, проте фірма може надавати послуги з усіх юридичних сфер. У нас є фахові адвокати, юристи»,- каже Деревенчук.

-У Вас є можливість безкоштовно отримати консультацію? – В нас консультація взагалі безкоштовна. Я, до речі, веду сторінку в «Інстаграмі», де розповідаю про найпоширеніші житлові проблеми. До прикладу, що робити, коли вас «затопили» сусіди тощо. Люди вже там можуть отримати вичерпну інформацію, не заплативши нікому ні копійки. Крім того можуть зателефонувати і запитати особисто.

Про політику. – Для чого політика Вам?- Я щодня працюю з буденними проблеми людей. І, повірте, щоб їх вирішити, треба не так багато зусиль, але, чомусь, достукатися ні до депутатів, ні до мера неможливо. Говорити, на жаль, ні з ким. Складається враження, що між людьми та владою хтось задумано звів монолітну стіну…

Тому я дійшов до висновку, що на зміни дочекаюся тоді, коли візьмусь за них сам. – Чому серед усіх партій обрали «Силу Людей»?- Обирати партію з власниками «зверху» мені було нецікаво. Я довго перебирав варіанти. Читав статути. І ось правила в «Силі Людей» мені здалися найближчими і чіткими.

Потім виявилося, що серед членів партії на той момент було багато моїх друзів, колег. Це додало впевненості обрати саме цю політичну силу. Крім того за короткий проміжок часу я переконався, що усі положення у Статуті – це не просто формальність для юстиції. Вони діють на практиці. Багато в Україні партій з гарними «формами», «обкладинками». Та зміст бачу лише в цій команді.

– Голова первинного осередку в «Силі Людей» – це відповідально? – А як інакше? Треба працювати, знаходити час, але я цього хотів. Голова осередку – це мотивація бути активним політиком. Мені цікаво в «Силі Людей». Є відчуття, що цілями про зміни живу не лише я, а й вся наша команда!

«Сила Людей» – це абсолютно новий, свіжий формат політичної структури. Я знаю, що мій голос не для проформи чи кількості, як і усіх, хто до нас долучається!