Знайомство з членами команди “Сили Людей” Тернополя: Світлана Щур – діловод

«Сила Людей» Тернополя продовжує розповідати про своїх членів команди. Сьогодні спілкуємося із Світланою Щур – економістом, діловодом «Сили Людей» Тернополя, мамою донечки. З жовтня 2017 року Світлана – член команди «Сили Людей» Тернополя, голова первинного осередку.

У 2011 році Світлана отримала диплом магістра у Тернопільському національному економічному університеті за спеціальністю «Фінанси». Каже, що робота з цифрами та паперами подобалася ще зі школи. Батьки виховували Світлану в порядку та дисципліні. Це, за її словами, позитивно відбилося на навчанні, а згодом й на політичній роботі.

«Відверто кажучи, в студентські роки, а згодом у декретній відпустці, я не дуже цікавилася політикою. Наша родина в добрих стосунках із сім’єю Святослава Абрам’юка – нині головою Тернопільської обласної організації «Просвіта». У 2015 році під час виборів до міськради Святослав запропонував мені попрацювати у передвиборчому штабі Ігоря Турського. Мене це зацікавило, адже округ, на якому балотувався Ігор Володимирович, знаходиться неподалік мого дому. Тому вирішила спробувати»,- розповідає Світлана Щур.

Під час виборів Світлана попрацювала також головою виборчої дільниці. Після перемоги Ігоря Турського залишилися працювати помічником-консультантом в приймальні депутата. «Доводилося багато спілкуватися з людьми. Часом йти додому розчарованою, бо не можеш усім допомогти. Часом злилася, що тернополяни не знають елементарно ні повноважень депутата, ні своїх прав. Взагалі відсутність політичної компетенції – це наша біда. І я не говорю зараз лише про вибори, розуміння того, які бувають партії.

Елементарно, слід знати, що повинен робити «ЖЕК», чому краще утворювати ОСББ, як писати звернення тощо. Поки не почала вникати у все це, то й сама не особливо розбиралася в багатьох речах, які зараз здаються простими та зрозумілими»,- продовжує Світлана Щур.

У 2017 році Світлана Щур здобула перемогу у Громадському бюджетні Тернополя із проектом «Локація здорових людей».«Я живу неподалік. І часто чула від людей нарікання, що в сквері на вулиці Б. Лепкого бракує вуличних тренажерів. Тому вирішила спробувати сили у Громадському бюджеті, написала проект, агітувала, рекламувала його разом з мешканцями. Чесно, було важко. Здавалося б, потрібно кілька сотень голосів, але здобувалися вони не легко. Радію, що зараз на майданчику багато людей, проект реалізували якісно. Часом і в політику йти не треба, щоб змінювати щось навколо себе. Було б бажання», – переконана Світлана.

«Сила Людей» – це перша політична сила, в яку вступила Світлана Щур. Каже, що в тернопільській команді «Сильних» багато її друзів, знайомих, яких вона знає як порядних, чесних людей. Це стало поштовхом до написання заяви на вступ.

Зараз Світлана Щур – діловод у «Силі Людей» Тернополя. На її плечах документообіг, контроль оплати членських внесків, за які діє партія. Разом з тим Світлана – повноцінній партієць, голова осередку, а віднедавна ще й голова Тернопільської обласної організації «Рада Жіночих Ініціатив», що заснована партійками «Сили Людей».

«Сила Людей» – це партія нового зразка. Я займаюся паперовою роботою, готую документи для реєстрації партійців, осередків. Мабуть, в жодній політичній силі немає такого прискіпливого ставлення до норм статуту, як у нас. Я уже вивчила його на пам’ять (сміється,-авт.) Тут не вийде «попросити» когось з Києва «закрити очі» на щось. Все чітко і прозоро» Та це подобається, коли немає підводних каменів, ти на старті розумієш правила, які існують не лише на папері.

Тим молодим людям, що шукають себе у політиці зараз, я б щиро порадила бодай поцікавитися «Силою Людей». Адже тут кожен голос має значення».