Знайомство з членами команди «Сили Людей» Тернополя: Микола Бажанов – заслужений артист України, актор, режисер, доцент Кафедри театрального мистецтва у Тернопільському національному педагогічному університеті

«Сила Людей» Тернополя продовжує розповідати про своїх членів команди. Сьогодні спілкуємося із Миколою Бажановим – заслуженим артистом України, актором Тернопільського академічного обласного драматичного театру імені Т. Г. Шевченка. Окрім цього понад чотири роки Микола ділиться досвідом із юним поколінням акторів, адже викладає у Тернопільському національному педагогічному університеті на Кафедрі театрального мистецтва.

З 2018 року Микола – член партії «Сила Людей», член одного з первинних осередків (структурна одиниця партії). А нещодавно він став членом контрольно-ревізійної комісії Тернопільської міської партійної організації політичної партії «Сила Людей».

Кажуть, що актор приречений на гру. Проте Микола Бажанов спростовує цей вислів. «Люди, які недотичні до театру чи кіно, більше грають в житті, ніж ми»,- впевнений Микола. – «І політика дня мене – це не чергова роль, а механізм покращити сферу культури».

Мало хто знає, але перша освіта Миколи Бажанова – закрійник верхнього чоловічого та жіночого одягу (пальта, костюми тощо). «Мені це подобалося. Експериментував з фасонами, моделями. Та якось, йшовши повз Театральний майдан, побачив афішу, що театр набирає студію. Мене це закіцавило. Здав іспити та вступив на перший курс Театрального училища.

Зараз розумію, що як би в житті у мене не складалися дороги, вони все одно вели до театру»,- переконаний Микола. Понад 20 років тому Микола Бажанов вперше ступив на поріг театру. На його думку, це краще, що було і є в його житті. «Це той випадок, коли робота приносить тобі задоволення. Звісно, перед кожною виставо ти виснажуєшся, але коли це твоє, то не дає зупинятися на місці, постійно провокує на рух, пошуки»

Попри любов до театру, немає актора, який би не хотів зіграти в кіно. Після Майдану, втечі Януковича, українське кіно отримало друге дихання. «Наші актори отримують головні ролі і це добре, бо в нас, в Україні, дуже хороша театральна школа»,- каже Микола Бажанов.

Проте культура потребує досі змін і зокрема на місцях. Власне заради цього Микола Бажанов і пішов у політику. «Театр та мистецтво в Тернополі загалом мають нести навантаження на городян, передавати сенси, розвивати, бути авторитетними на фоні інших міст. Хоча й зараз наш театр один із кращих, але я бачу, куди варто рухатися, щоб осучаснити його, зробити більш привабливим публіці»,- продовжує Микола Бажанов.

«Силу Людей» Микола обрав, бо розділяє правила та принципи, за якими живе партія. «Як на мене, кожен наш партієць прийшов у «Силу Людей», щоб змінити конкретну ситуацію, сферу. Кожен з нас – це людина з певним досвідом, розумінням проблеми зсередини».