Знайомство з членами команди «Сили Людей» Тернополя: Ростислав Прохира – приватний підприємець, голова двох ОСББ

«Сила Людей» Тернополя продовжує розповідати про своїх членів команди. Сьогодні спілкуємося із Ростиславом Прохирою – приватним підприємцем, головою двох об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), люблячим батьком та коханим чоловіком.

«Раніше займався виробами з металу, перевезеннями, роздрібною торгівлею. Завжди був приватним підприємцем, працював на себе. В якийсь момент захотілось спробувати себе в чомусь новому. Побачив у ліфті наклейку з аварійними номерами. Подумав, можливо, потрібні працівники. Зателефонував. Запропонували роботу механіка»,- розповідає про себе Ростислав Прохира. Через кілька місяців Ростислав став головним інженером, а згодом і партнером власника фірми.

«Якщо не підходять умови чи зарплатня, вважаю за краще не жалітися, а самому братися і щось міняти на краще. Праця і зміни мене не лякають. Маю такий характер. Від цього часто багато проблем і мало вільного часу. Та це мій вибір, моє життя і воно мені подобається. Особливе задоволення отримую від результатів та слів вдячності від людей. Це надихає, додає наснаги»,- переконує Ростислав.

Створити ОСББ у своєму будинку Ростислав вирішив, бо хотів змін. Каже, що із створенням дуже допоміг один із лідерів «Сили Людей» Тернополя Іван Сороколіт.

«Мене втомило те, що постійно пишу заяви, звернення, топчу стежки до влади, депутатів, а ефекту немає. Ідея створити ОСББ, насправді, виникла давно. Як тільки ми придбали квартиру (а це було десять років тому), я говорив дружині про об’єднання. Навіть трішки дізнавався, як ОСББ працює, з чого починати. Проте люди в будинку, чомусь, робили крок вперед і два – назад»,- розповідає Ростислав.

Та все ж зробив перший крок. І вже через місяць взяв на обслуговування ще й сусідній будинок, де було створено раніше ОСББ, але діючий голова більше не хотів ним займатися. Та стінами будинку місцеве самоврядування не закінчується.

І Ростислав Прохира відчув, що хоче та має сили робити більше. Тому вирішив знайти час ще й на політику. Тим паче, громадська робота ще до політики не залишала життя Ростислава. Приміром, минулого року проект «Облаштування спортивно-ігрового майданчика на вулиці Оболоня» переміг у Громадському бюджеті міста. В цьому році майданчик тішитиме дітей та доросли. Здобувати перемогу допомагали однопартійці.

«Мені подобаються правила, яких дотримується «Сила Людей». Тут не як на класичній роботі, коли є один «шеф» і всі – підлеглі. Мені наша партія навіть чимсь нагадує ОСББ. Адже основне тут – самоорганізація, спільна відповідальність та небайдужість»,- каже Ростислав. Найбільшим своїм недоліком і в той же час чеснотою він вважає прямоту та відвертість, а ще загострене відчуття справедливості.

«Я не хочу чекати на зміни осторонь. Ми самі здатні на зміни. Навіть створення ОСББ – це вже серйозний крок. Давно не вірю у чарівника, що прийде після виборів та почне «роздавати щастя». Такого не буде. Ми тут і зараз можемо більше, варто лише не лінуватися та повірити у власні сили. А коли є така активна та близька по цінностях команда як «Сила Людей», то хочеться працювати на усі 200%!»,- переконує Ростислав Прохира.