Знайомство з членами команди «Сила Людей» Тернополя: Микола Головенко

«Якщо мою програму та стратегію у сфері культури Тернополя реалізують, то я буду щасливий»,- переконаний член команди «Сила Людей» Микола Головенко – член первинного осередку партії, громадський діяч, приватний підприємець.

Микола – це приклад того, що молодь не боїться брати на себе відповідальність та йти в політику. Розумний, виважений, завжди спокійний. За освітою Микола – філолог. Закінчив місцевий педагогічний університет. Та вчителем працював не довго. Хоча ділитися цінностями з дітьми, зізнається, йому хотілося б.

«Мені цікаво викладати дітям в школі, зокрема українську та світову літературу. Після всіх сфер, в яких я працював, викладання дітям – найбільше до душі. Виховувати дітей будуть батьки, знання вони самі отримають завдяки сучасним технологіям. Зараз такий час, коли вчитель не є носієм знань. Вчитель може бути носієм цінностей, які зуміє передати»,- міркує Микола Головенко.

Щодо політики, то, за словами Миколи, вона цікавила його завжди. Про «Силу Людей» теж знав давно, ще з моменту її створення. «Проте попереднє керівництво організації не викликало довіри та симпатії. Я пильно слідкував за конфліктом Івана Сороколіта, Ігоря Турського з міським головою Сергієм Надалом. Бачив, як брутально їх не пускали на сесії. Насправді в тих подіях чітко зародилося середовище, яке протистояло діючій владі, Я вирішив долучитися. А зважаючи, що Іван та Ігор пішли в «Силу Людей», для мене було суперкомфортно вступити і в партію.

Політика – це не брудно. 80% мого робочого досвіду – це прямі продажі різних продуктів та послуг. І, повірте, там брудніше»,- розповідає Микола Головенко. Команда «Сили Людей» Тернополя вже зараз напрацьовує програми по кожній важливій галузі міста, розробляє стратегії розвитку, розглядає шляхи вирішення проблемних моментів.

Микола Головенко відповідає за сферу культури. Він ще у студентські роки працював у культурологічному тижневику, знає культурне середовище, розуміє як воно існує та чого потребує. «Проект програми та стратегії на етапі завершення. Так, він зазнаватиме змін. Крім того його мають погодити однопартійці, позаяк в «Силі Людей» одноосібно такі рішення не приймаються. Т

а є бачення та розуміння підходу до сфери культури, яке було б найкращим»Микола Головенко переконаний, що комфортнішого середовища ніж «Сила Людей» для адвокатування змін та втілення ідей зараз немає. І не шкодує, що жертвує своїм часом на громадсько-політичну роботу.